Basic level i kommunikologi

av Terese Alvén i kategorin PT & Instruktör den

image

Efter att jag nu har genomfört de fyra första modulerna (en vecka per modul) i Kommunikologi fick jag igår ett fint Basic level-diplom av min lärare Suss på SAFE. Jag är sugen på att fortsätta studera, totalt är det nio moduler som ska genomföras för att jag ska bli utbildad kommunikolog. Hoppas på en fortsättning längre fram. Modulerna går att läsas i den takt jag själv vill.

För er som undrar vad kommunikologi är så har disciplinen dessa två definitioner:
– Läran om det som är gemensamt i förändrings- och utvecklingsprocesser.
– Studiet av struktur och dynamik i kommunikation och förändring- när all upplevelse och allt beteende är valt definierat, beskrivet och förstått som kommunikation.

Detta är något som är bra att kunna i alla situationer där det är människor närvarande och det vi lär oss går att applicera på både individer och grupper. Jag har lärt mig saker som jag har nytta av som privatperson samt i min roll som tränare och att jobba med kommunikation på olika sätt.