halsa

Backintervaller med partner

av Terese Alvén i kategorin Löpning den

backintervaller hagaparken kläder daily sports

Backintervaller i Hagaparken fick upp energin denna morgon. Extra lyxigt var det att få springa tillsammans med Glenn. Det är rätt sällan vi har tid och möjlighet att träna tillsammans men idag funkade det utmärkt. Då är det bara att passa på.

Vi joggade cirka två kilometer till backen. Sedan sprang vi i den långa, sega, men inte alltför branta backen fem varv. Efter det var benen något sega och jag hade en nerv i foten som kom i kläm. När vi kom till vår andra backe som är kortare, brantare och kräver mer explosiv löpning fick vi avbryta träningspasset. Något i min fot ville inte släppa, men efter att ha promenerat en stund kunde vi i alla fall jogga hem utan att det gjorde ont. Ibland spelar kroppen ett spratt med en utan att man riktigt vet varför.

Trots det något kortare träningspasset var både jag och Glenn nöjda efter löpningen. Vi fick en härlig stund tillsammans att bära med oss resten av dagen. Och det är även en lärdom jag vill påminna om. Det är bra att ha planer och bestämma i förväg vad man vill träna. Ibland händer dock oväntade saker och man tvingas tänka om. Då har man två val. Antingen bli besviken – eller – vara nöjd över den träning som faktiskt blev av och acceptera att idag blev det som det blev. Det gör inget och imorgon tar vi nya tag.

Dagens löparoutfit: linne och shorts Daily Sports, kompressionsstrumpor GoCoCo, skor Adidas.

backintervaller hagaparken kläder daily sports