kosttips-recept

Äta innan och efter morgonträning

av Terese Alvén i kategorin Kosttips & recept, Intervjuer & Inspiratörer den

”Hej Terese! Vill börja med att tacka för en oerhört kul och varierande och inspirerande blogg! Du kör mogonklasser vad jag förstår, både spinning och bodypump? Hur äter du innan träningen för att orka hela passet? De är ju ganska så tidigt… Och så undrar jag vad du fyller på med efter träningen? Kan man hoppa över frukosten innan ett morgonpass och äta den efter istället? Hinner kroppen ta upp energin om jag äter min vanliga gröt- och äggfrukost innan passet? Jag tycker det är jätteskönt att träna på morgonen men det är svårt att veta hur jag ska lägga upp min kost så tidigt på morgonen. Hälsningar Sara”

Svar: Jag klarar av att äta rätt tätt inpå mina morgonpass, det blir runt 60-45 minuter innan passet börjar. Det gäller att anpassa efter sin egen kropp. Vissa kan må illa eller känna sig tunga i kroppen om de äter för nära träningen. Runt två timmar innan konditionsträning brukar vara bra för de flesta. Vid syrkepass kan du äta tätare inpå.

Innan min morgonträning äter jag just nu oftast yoghurt och müsli. Andra tips är att äta ett par kokta ägg, en banan och ett glas mjölk eller en portion gröt. Ät så lite eller så mycket som du mår bra av innan träning. Ett glas fil, mjölk eller smoothie bör de flesta klara – även de som har svårt att äta tidigt.

Jag tycker inte att du ska hoppa över frukosten innan passet om du har tänkt träna hårt. Det har gått många timmar sedan kvällsmålet och du behöver fylla på med energi för att orka träna och inte bryta ner muskler.

Efter passet fyller du åter på med mer frukost för att orka med resten av dagen och få bra resultat av din träning.

Lycka till med morgonpassen!