halsa

ASICS Stockholm Marathon 2018 – lopprapport från sidan

av Terese Alvén i kategorin Löpning den

Magiskt!

Magiskt!

ASICS Stockholm Marathon 2018 blev en varm historia. Men så mycket glädje, energi och pepp. Jag fick tårar i ögonen och gåshud när jag stod uppe på Stadions tak för att filma starten. Nationalsången och jasplanen som svepte över startfältet. WOW! Kan man få bättre start när man ska ut på 42195 m runt Stockholm? Vilka hjältar alla var som sprang, och alla funktionärer som såg till att allt flöt på.

Jag och Glenn innan start.

Jag och Glenn innan start.

Ja, det var rätt varmt. Det kunde jag konstatera redan när jag cyklade in till stan tidigt på morgonen. Jag var alldeles blöt av svett och var tacksam över att jag hade med mig ombyte. Men vilken vacker sida Stockholm visade sig på! Mängder av folk var ute längs gatorna, löparna såg starka och glada ut och när jag cyklade fram mellan olika delar av ASICS Stockholm Marathons nya bana under dagen – wow, det blev en helt fantastisk upplevelse. Nästan lika roligt som att springa själv …

Glenn springer in i mål!

Glenn springer in i mål!

Nu är jag superpepp på att springa mitt nästa långlopp – Ultravasan 45 i augusti och Chicago Marathon i oktober. Det är verkligen något alldeles extra att springa långt. Man igår cyklade jag istället långt och fick inspireras av andra som sprang, kanske främst min man Glenn som jag hejade extra mycket på. Han kom till slut i mål efter att ha kämpat med en del kramp i värmen, men jag upplevde ändå att han var piggare än när han kom i mål förra året. Så glad att jag har fått honom att springa maror, nu har han sprungit fyra och i Chicago, då springer vi tillsammans. Målet är att springa hand i hand över mållinjen.

Glenn mitt i loppet!

Glenn mitt i loppet!

Coola starka Mikaela Larsson som vann, här är hon på Strandvägen några kilometer innan mål.

Coola starka Mikaela Larsson som vann, här är hon på Strandvägen några kilometer innan mål.

Mina kollegor tog en bild på mig.

Mina kollegor tog en bild på mig.

Vackert uppe på taket.

Vackert uppe på taket.

Uppe på Stadions tak vid starten.

Uppe på Stadions tak vid starten.

Cyklar hem i kvällsljuset.

Cyklar hem i kvällsljuset.