kosttips-recept

Asiatisk nudelsallad med sesamomelett

av Terese Alvén i kategorin Kosttips & recept den

Jag tycker det här med matkassar är smidigt, vi har testat några olika men fortfarande har vi inte inspirerats så pass mycket att vi har börjat prenumerera på någon. Det … Läs mer

Asiatisk nudelsallad med sesamomelett.

Asiatisk nudelsallad med sesamomelett.

Jag tycker det här med matkassar är smidigt, vi har testat några olika men fortfarande har vi inte inspirerats så pass mycket att vi har börjat prenumerera på någon. Det bästa med kassarna är att det följer med färdiga recept och vi slipper tänka ut själva vad vi ska laga. Det är så lätt att fastna i samma typ av rätter varje vecka … tråkigt, men bekvämt.

En rätt jag vill tipsa om är asiatisk nudelsallad med sesamomelett vars recept kom med en vegetarisk matkasse från Hemköp. Måste laga den på nytt i veckan, supergott med smaker som skiljer sig från de vanliga kycklingköttbullarna eller pannkakorna vi ofta äter här hemma.

Asiatisk nudelsallad med sesamomelett

5 ägg
4 msk sesamolja
1 tsk socker
1 burk sesamfrön (48 g)
1 förpackning äggnudlar
8-10 champinjoner
2 morötter
1 grön paprika
1 broccoli
1 förpackning salladslök
2 msk olja
1 bit ingefära
2 msk kinesisk soja
1 tsk sambal oelek
2 vitlöksklyftor
2 lime

Gör så här: Sätt ugnen på 225 grader. Knäck i fem ägg i en ungsform och vispa runt med 2 msk vatten, 2 msk sesamolja, 1 tsk socker oh ½ tsk salt. Strö sesamfröna ovanpå och grädda i ugnen cirka 15-20 minuter.

Koka en förpackning äggnudlar. Spola i kallt vatten.

Halvera champinjonerna, skala och skär morötterna i slantar eller stavar. Skär broccolin i bitar och finstrimla salladslöken. Hetta upp en panna och torrstek champinjonerna på hög värme. Tillsätt 2 msk neutral olja, resten av grönsakerna och hälften av salladslöken. Fräs ytterligare några minuter.

Gör woksås: skala och riv 1 bit ingefära till cirka 2 msk riven. Blanda ingefäran med 2 msk sesamolja, 2 msk vatten, 2 msk kinesisk soja, 1 tsk sambal oelek, 2 pressade vitlöksklyftor och saften från 1 lime.

Klyfta 1 lime. Vänd ner de kokta nudlarna och woksåsen bland grönsakerna och vänd runt. Skär omeletten i 3 cm stora bitar och fördela ovanpå woken. Toppa med resten av salladslöken.

Servera woken med limeklyftorna och resten av sesamoljan för att ringla över.