traning

Årets träningstrender 2017

av Terese Alvén i kategorin Träning den

Vi är på väg in i ett nytt år – här är listan med de 10 träningstrender som väntas bli hetast 2017. Så du vet vad du ska träna om du vill vara trendigast nästa år!

Årets träningstrender 2017. Hur tränar vi i år? Fortsätt läsa får du svaret!

Årets träningstrender: Topp 1 trenden - bärbar teknologi. Jag följer mina löprundor med min TomTom Spark 3.

Årets träningstrender: Topp 1 trenden – bärbar teknologi. Jag följer mina löprundor med min TomTom Spark 3.

Årets träningstrender

Varje år listar American College of Sports Medicine årets träningstrender. Som träningsfantast tycker jag det är roligt att se hur listan förändras från år till år – samtidigt som mycket är detsamma, bara att de hoppar något steg upp eller ner.

De 10 hetaste träningstrenderna för 2017:

  1. Bärbar teknologi: pulsklockor, aktivitetsarmband och så vidare … aldrig har vi registrerat vår aktivitet så mycket som nu.
  2. Träning med egna kroppen: enkelt, grundläggande och individanpassat. Ibland behövs inte tekniska hjälpmedel, bara en kropp!
  3. High Intensity Interval Training (HIIT): snabb, tuff träning som har varit hett ett par år. Fortsätter vara en smidig träningsform i ett stressat samhälle.
  4. Utbildade och erfarna tränare: allt fler blir självutnämnda experter på webben, var källkritiskt och ha koll på VEM det är du tar råd från. Det finns många grymt bra tränare där ute, men också det motsatta … jag har sett det mesta efter mina snart 20 år i branschen.
  5. Styrketräning: som komplement till annan träning för att stärka upp kroppen, eller som bas i sin träning.
  6. Gruppträning: att träna tillsammans med en ledare som inspirerar skapar glädje och teamkänsla. Forskning visar att bra gruppträning håller kvar medlemmar längre än om de ”bara” går i gymmet och tränar.
  7. Träning som medicin: att stillasittandet är den nya rökningen har nog inte undgått någon. Träningens hälsoeffekter lyfts fram allt mer och hjälper bland annat mot våra folkhälsosjukdomar samt olika psykiska sjukdomar.
  8. Yoga: trots dess urgamla historia är yoga konstant hett. Tidigare fanns i gymmiljö mest olika former av fysisk yoga, numera finns en mängd olika yogaformer i vanliga salar eller heta salar, både fysisk yoga och mer meditativ.
  9. Personlig träning: generella träningsråd passar för en stor grupp, men på individbasis behövs anpassning och när hälsa är trendigt och många lägger ner både tid och energi på det vill vi ha träning som ger resultat, och då anlitar vi en personlig tränare.
  10. Träning och viktnedgång: som komplement till olika kostprogram är träning en viktig faktor för att hitta en sund balans. Vill du förändra dig och ditt mående, då rekommenderar jag professionell hjälp, att börja mixtra själv blir många gånger fel.

Att träna det som är trendigast är inte det viktigaste. Det är att träningen blir av – men visst är det roligt att hänga med i svängarna. Kanske hittar du en ny träningsfavorit? Vilka nummer på listan prickar du av i din träning? Jag känner igen mig i 1, 2, 4, 5, 6, 7 och 9.


Cecilia

Jag känner igen mig i 1, 2, 3 och framför allt nr 6! Det är riktigt roligt att träna i grupp, håller med om teamkänslan och socialt umgänge där alla är där för samma anledning

Kommentering är avstängd.