skonhet-hudvard

Ansiktstvätt för känslig hud

av Terese Alvén i kategorin Skönhet & Hudvård den

bioderma för känslig hud

När jag hittar bra hudvårds- och skönhetsfavoriter vill jag gärna dela med mig till er här i bloggen. När jag var i Thailand upplevde jag att mitt ansikte inte mådde som bäst, kanske var det svett i kombination med att jag ibland hade keps och liknande på golfbanan och stranden. Huden kändes oren och fet. Att sedan flyga hem från runt trettio grader till minus tio, tjugo (!) som det var vid vår hemfärd blir såklart en chock för huden som blev rejält torr. De senaste veckorna har jag smörjt in mig på ett helt galet sätt, både på kroppen och i ansiktet – och fet kräm på fötterna på kvällen. Jag har varit så torr. Men nu börjar balansen bli bra igen.

De senaste veckorna har jag testat ansiktstvätt och ansiktskräm från Bioderma: Sensibio H20 och Sensibio Forte. Två produkter som har blivit nya favoriter hos mig. Produkterna säljs på Apoteket, bara det tycker jag är en kvalitetsstämpel. Båda produkterna lugnar huden och är utan parfym, dessutom rengör ansiktstvätten och tar bort makeup. Det jag gillar lite extra är att jag inte använder vatten som torkar ut i ansiktet, jag använder tvätten på en bomullsrondell och drar över hela ansiktet, och sedan ska det inte sköljas av. Bara fyllas på med kräm.

Min hud i ansiktet känns renare och det har blivit en bra rutin vid sänggående att tvätta ansiktet på detta sätt. Jag älskar att se resultat ganska snabbt, och bara att se smutsen på bomullsrondellen gör att det är enkelt att fortsätta tvätta ansiktet ordentligt.