kosttips-recept

5 trender i te – och rabatt till alla som älskar afternoon tea

av Terese Alvén i kategorin Kosttips & recept den

tehuset java

Frukost är mitt favoritmål varje dag och som bloggare är jag glad över att få testa olika frukostar på events. Igår blev det en dignande frukostbuffé inom temat ”afternoon tea” hos Tehuset JAVA på Odengatan 29. Förutom goda scones, en juice med gröna grönsaker, avokado och matcha smaskade jag i mig bär och en otroligt god kokostopp. Samtidigt som vi bloggare njöt av maten fick vi lyssna till Tehuset JAVAS ägare när de berättade om trender inom te och hur man dricker te på bästa sätt. Även om de poängterade att te är som musik, alla gillar olika och det är helt okej, så finns det vissa grunder att utgå från i tebryggning för att få mesta möjliga smak. Bjuder på deras bästa tips här:

Att brygga te

 • Använd friskt vatten
 • Ha rätt dragtid (se nedan)
 • Ha rätt temperatur (se nedan)
 • Ha rätt mängd te, 2 gram per 2 dl vatten

tehuset java

Bryggmetoder

 • Vitt te: 70-75 grader, 3-10 min
 • Gult te: 70-75 grader, 3-5 min
 • Grönt te: 50-80 grader, 1-5 min
 • Oolong: 70-85 grader, 3-5 min (häll på hett vatten först för att sätta igång processen, sedan häller du av och tar det svalare vattnet)
 • Svart te: 85-95 grader, 3-5 min
 • PuErh: 85-95 grader, 3-5 min

Vill du hänga med i det senaste har tehuset JAVA tagit fram en trendlista med vad som är hett inom denna gamla dryck. En blandning mellan det söta och det mer hälsosamma, bra balans helt enkelt:

5 trender i te

 • Kallbryggt te, ToGo: ställ te kallt i vatten i kylen över natten, drick som iste under dagen.
 • Matcha
 • Afternoon tea
 • Yerba Mate
 • Neutrala teer

Efter presentationen och frukosten shoppade jag loss i butiken. Vi fick 20 % på hela sortimentet och jag fyllde upp skafferiet hemma med marmelader, några nya tesorter och ett par frukostskålar inför sommarens långfrukostar i solen. Är du också shoppingsugen får jag erbjuda er läsare samma rabatt på hela tehuset JAVAS sortiment under ett köp, använd koden java9 och handla HÄR.

tehuset java

tehuset java