traning

Träningssummering v 38 och v 39 samt träningsplanering v 40 – fokus på omladdning

av Terese Alvén i kategorin Träning den

Ibland behövs det en lugn helg utan träning, även om träningskläderna åkte på ändå. Det är ju världens skönaste vardagsplagg. Outfit: Röhnisch, skor New Balance.

Ibland behövs det en lugn helg utan träning, även om träningskläderna åkte på ändå. Det är ju världens skönaste vardagsplagg. Outfit: Röhnisch, skor New Balance.

Förra veckan blev det ingen summering och framåtblick då det var så mycket som hände med resor och sånt. Därför blir det nu en extra lång summering. För två veckor blev det en relativt lugn inledning där jag valde att hoppa över något pass då kroppen inte kändes hundra. Men sjukdomskänningarna försvann efter någon dag och bröt aldrig ut. Och tur var det, för slutet av veckan var långt ifrån lugn då jag fick ihop över 33 km löpning under Ragnar Relay. Efter loppet tog jag det lugnt en dag innan jag började med min vanliga träning igen. Kanske var det för lite, för denna vecka har jag känt ett större behov av vila och nu har jag inte tränat något på hela helgen. Idag måndag kör jag däremot igång med högre växlar igen för om några veckor väntar halvmaraton i Palma, så det är bäst att tagga till snart igen.

Träningssummering v 38

Mån – lunchjogg 7 km (jag hoppade över träningen och vilade istället)
Tis – cykelklass på morgonen (check på den, hann även med några styrkeövningar)
Ons – tennis
Tors – vilodag
Fre – cykelklass på morgonen följt av tennis
Lör – löpning i England (13 km löpning)
Sön – löpning i England (10,9 km löpning mitt i natten följt av 8,4 km på förmiddagen)

Känsla: Halvvägs genom veckan var jag rädd för att bli sjuk, hade en känning i halsen när jag vaknade på morgonen, men det försvann efter ett tag och det bröt aldrig ut. Säkert för att jag drog ner på mina växlar, vilade samt tog inte i lika mycket på mina planerade pass. Till helgen var jag rejält taggad inför Ragnar Relay och kände mig stark. I alla fall under de två första löprundorna …

Träningssummering v 39

Mån – vila
Tis – cykelklass på morgonen
Ons – tennis
Tors – lunchjogg 7 km
Fre – cykelklass på morgonen följt av tennis
Lör – vila
Sön – vila

Känsla: seg i början av veckan, cykelklassen på tisdagen hade jag ställt in om jag kunnat, resten av dagen var nämligen magen helt paj, fick ta en sjukdag från jobbet och var helt urlakad. Efter att ha sovit i princip hela dagen mådde jag däremot bättre. När helgen kom kände jag däremot att det behövdes vila och förutom en massa promenerande under Tjurruset-jobb samt lek med barnen tog jag det lugnt.

Träningsplanering v 40

Mån – lunchlöpning i intervallform
Tis – cykelklass på morgonen samt styrka, tennismatch på kvällen
Ons – tennis
Tors – lunchlöpning
Fre – cykelklass på morgonen följt av tennis
Lör – långpass
Sön – vila