kosttips-recept

#33procentutmaningen – små förändringar ger stora resultat

av Terese Alvén i kategorin Kosttips & recept den

fazer #33procentutmaningen

Inbjudan till bloggträff och en rolig utmaning närmsta 33 dagarna.
Vi har alla utmaningar i våra liv. Förändringsområden som gör att vi kan må bättre på olika sätt. Det kan handla om att träna mer, äta mer grönsaker och dricka mindre kaffe. Eller det kan handla om att träna MINDRE, eller kanske smartare, få in mer återhämtning och våga leva mer i nuet och med de runt omkring en utan att ständigt vara uppkopplad. Att förändra allt på samma gång går inte. Att satsa 100% i alla områden brukar leda till misslyckande och en känsla av besvikelse. Det vill vi inte. Vi vill må bra av vår förändring, både i kropp och i själ.

De flesta av oss vill inte hamna i hälsohets eller träna som galningar. Jag vet, jag har sett baksidan av myntet och det är inte roligt. Det handlar inte heller om att förbjuda livsmedel eller gå på diet. Men det går att leva hälsosammare utan att överdriva. För att en förändring ska bli verklighet och en bestående del av livet istället för en kortare quick-fix som kanske gör mer skada än nytta gäller det att göra små förändringar. Förändringar som gör skillnad, men som är lättare att implementera i livet och som inte kräver allt för stor insats. Nu utmanar jag dig att förändra något i ditt liv till en tredjedel. Välj något som känns viktigt för dig. Det kan vara smått eller stort. Men något som du känner, det här skulle jag vilja lägga mer fokus på för att må lite bättre.

fazer #33procentutmaningenFazers osötade rotfruktsbröd med palsternacka och morot har jag toppat med färskost, lax och krasse. Så gott!

Fazer har precis lanserat ett nytt osötat och skivat bröd, Rotfrukt Lantbröd, som innehåller en tredjedel grönt och mindre mjöl, och i samband med det har jag och Fazer tagit fram #33procentutmaningen som även bloggarna Anna och Milla är aktiva i. Under 33 dagar kommer vi att göra förändringar i våra liv som vi mår bra av. Vi har alla valt våra egna områden som vi känner att vi vill förändra. Du kan göra samma sak. Efter 33 dagar har förändringen förhoppningsvis blivit en vana som vi inte längre funderar över, det bara flyter på naturligt.

Såhär går det till:

Under 33 dagar kommer jag att göra tre förändringar:

Äta 33 % mer grönt

Jag äter oftast bra med grönsaker till lunch och middag. Gör sällan sallad hemma men serverar ofta någon grönsak som broccoli, sockerärtor, morötter eller cocktailtomater till maten. Något som jag vet även går hem hos barnen. Däremot känner jag ett behov av att få i mig mer antioxidanter och allt annat trevligt som finns i frukt, bär och grönsaker. För att öka mitt intag kommer jag under dessa 33 dagar fokusera på att se till att det är någon grön källa till min frukost: som avokado, bär eller paprikaringar på smörgåsen. Dessutom blir det en frukt eller morot till eftermiddagens mellanmål som i dagsläget oftast består av kaffe och smörgås eller en skål yoghurt.

Styrketräna och rörlighetsträna 33 % mer

Jag älskar konditionsträning som ni vet. Men för att min kropp ska orka behöver jag fokusera mer på styrka och rörlighet. Särskilt efter input från min PT-utbildning har jag fått ett sug efter att förbättra mina svagaste områden. I dagsläget styrketränar jag en gång per vecka, jag kommer fortsätta med det men även lägga till styrkeövningar inklusive aktiva rörlighetsövningar ytterligare en gång per vecka under ett kortare pass.

Dricka 33 % mer vatten

När jag tränar är jag bra på att dricka vatten. Men hemma är jag inte så bra på det. Nu är mitt mål att dricka minst ett glas på förmiddagen och minst ett på eftermiddagen förutom vattnet som jag dricker till måltider och vid träning.

Min #33procentutmaning kan du följa här på bloggen och på Instagram.

Hur ser din #33procentutmaningen ut? Skriv en kommentar och berätta – och använd hashtaggen under resans gång. Tillsammans kan vi göra det!

fazer #33procentutmaningen

BLOGGTRÄFF #33PROCENTUTMANINGEN

Välkommen på bloggträff med mig, Anna Lissjanis och Milla Åkerlund. Vi har tillsammans med Fazer antagit #33procentutmaningen och vill nu peppa er att haka på!

#33procentutmaningen handlar om att förbättra sina vanor lite lagom, sisådär en tredjedel. Under kvällen kommer vi hålla en inspirerade föreläsning där vi berättar hur vi antar utmaningen och ger tips på hur du kan göra för att leva lite hälsosammare – på ditt sätt.

Det kommer bjudas på en god Avocado Toast à la Rotfrukt Lantbröd. Nyheten från Fazer –  Rotfrukt Lantbröd – är bakat på mindre mjöl och en tredjedel grönt. Menyn är framtagen av Anna på Pom & Flora. Med hem får ni en goodiebag som ser till att ni håller er motiverade!

Var?
Pom & Flora, Bondegatan 64 (eller Pompadour, Borgmästargatan 4 – stället meddelas när du får din inbjudan)

När?
Onsdag 16 mars kl 18:00-20:00

Anmäl dig på denna länk!
Obs, begränsat antal platser. En inbjudan kommer att skickas ut till de som har fått plats på eventet.

Detta är ett sponsrat inlägg i samarbete med Fazer. Mina åsikter är som alltid mina egna.