3 tips till sommarträning ihop med barnen

av Terese Alvén i kategorin Terese tipsar den

Ha roligt tillsammans med barnen i sommar och uppmuntra till rörelseglädje. Här kommer 3 tips till sommarträning ihop med barnen. Enkelt, roligt och effektivt. Perfekt när det spritter i semesterbenen.

Sommarträning ihop med barnen är roligt och bra för både vuxna och barn.

Sommarträning ihop med barnen är roligt och bra för både vuxna och barn.

  1. Träna tillsammans i trädgården eller i en park – ut på en gräsmatta och känn grässtråna mellan tårna. Turas om att hitta på olika övningar, använd fantasin och gör allt från yoga till styrke- eller konditionsövningar. Exempel: upphopp, situps med klapp, knäböj med barnet på ryggen och så vidare.
  2. Intervaller på idrottsplats – gör en utflykt till en idrottsplats. Det är roligt att springa på bana, som att leka löpare ”på riktigt”. Värm upp med olika löpskolningsövningar som höga knän, kick i rumpan och indianhopp. Bestäm hur långt och hur många intervaller ni ska köra, utgå från barnet.
  3. Bygg en hinderbana – utnyttja utemöbler, kuddar, koner, fotbollar, rep och kanske en hammock eller gunga och bygg en hinderbana. Få in inslag som att krypa, hoppa, balansera, kanske pricka en boll i en hink samt springa slalom eller lyfta något tungt. Ta tid när en gör banan, sedan är utmaningen att göra om samma bana igen, men slå sin första tid. På så vis tävlar man bara med sig själv och olika åldrar kan vara med.

Lycka till!