halsa

2 månader kvar till Paris Marathon – träningsstatus och mina tankar

av Terese Alvén i kategorin Löpning den

Paris Marathon närmar sig, idag är det två månader kvar till start. Det är alltså hög tid för mig att gasa på ordentligt med långpass, intervaller och distansträning för att sedan kunna bromsa någon vecka innan loppet. Att då ha varit förkyld och knappt kunnat träna på två veckor underlättar inte riktigt. Förutom kanske på en punkt. För min förkylning har gett mig en riktig rejäl dos motivation. Jag är supertaggad att satsa dessa två månader!

Idag springer jag intervaller inomhus på löpband, men i sommar är det här min målbild. Mina löppass fortsätter även såklart efter Paris Marathon även om det är mitt första mål i år.

Idag springer jag intervaller inomhus på löpband, men i sommar är det här min målbild. Mina löppass fortsätter även såklart efter Paris Marathon även om det är mitt första mål i år.

Jag har kommit igång med träningen igen efter förkylningen. Känner dock fortfarande att kroppen inte är riktigt lika snabb och pigg som innan. Men jag har is i magen, jag vet att det brukar lösa sig efter några pass. Idag tänker jag därför utmana kroppen, såklart efter dagsform. På lunchen väntar intervaller på löpband. Målet med mitt pass är att göra tio intervaller på en minut vardera. Tempot kommer jag att anpassa efter vad kroppen klarar just idag. Det kommer troligen inte vara på samma hastighet som innan jag blev sjuk och det är helt okej. Är mina intervaller utmanande vet jag också att de ger effekt. Det ligger ingen prestige i om jag springer 0,5 km/h snabbare eller långsammare på bandet. Det ska bara bli så underbart att få ösa på med intervallerna och sedan njuta av den magiska känslan i kroppen efteråt.

Träning till maraton

I övrigt har jag några punkter jag kommer att fokusera på fram till loppet. Jag vill få till i alla fall ytterligare fem långpass fram till loppet, jag vill ha ett intervallpass varje vecka och ytterligare någon distansrunda samt att jag kommer prioritera löparstyrka med mycket funktionella övningar. I övrigt rullar mitt vanliga träningsschema på med cykel, tennis och liknande, men just löpningen och det som hör ihop med mitt maraton är det jag kommer lägga extra fokus på i två månader.


pilla

Känner mig också lite stressad över att det inte blir så mycket spring som jag vill. Massor av min tid går åt till skidåkning nu men ändå vet jag när det är dags att springa att det går snabbt att få tillbaks en löparform. Den brukar tom vara riktigt bra efter Vasan. Hjärnspöken alltså.

http://utochspring.com

Terese Alvén

Eller hur, det gäller att ha is i magen även om det är svårt. Man vet ju att det löser sig till slut. Och nu är jag igång igen vilket är galet skönt!

Kommentering är avstängd.