1 månad i nya huset – eller ”flytthuset” som dottern fortfarande säger …

av Terese Alvén i kategorin Inspiration den

Det blir allt fler kvällar i vår myssoffa nu när vi börjar komma i ordning.

Det blir allt fler kvällar i vår myssoffa nu när vi börjar komma i ordning.

För exakt en månad sedan fick vi nycklarna till vårt hus. Det känns som en evighet sedan. För jag kan inte tänka på att jag har bott någon annanstans än här. Jag är så förälskad i huset och jag ser även att resten av familjen trivs som fiskar i vattnet. Och då har vi ändå flyttat in när vädret är som tråkigast och det är som tuffast att bo i hus. Som vi längtar efter att få uppleva huset och trädgården under detta år. 

Jag har hittat hem!

Jag har hittat hem!

Förutom att jag just nu ligger hemma förkyld så mår jag extremt bra i huset. Det råder ett sådant lugn här. Det åker knappt några bilar på gatan och även om vi till och från hör planen som ska landa på Bromma flygplats är det inget som stör mig. Det är bara sköna tecken på att det pågår ett liv där utanför, men det är så pass långt bort att det inte stressar mig så som alla ljud inne i stan kunde göra.

Det finns mycket roligt att sysselsätta sig med under en flytt.

Det finns mycket roligt att sysselsätta sig med under en flytt.

Jag är imponerad över hur mycket vi har lyckats åstadkomma på en månad. Vi har jobbat som ett team och tagit hjälp från fantastiska människor när vi har behövt. Tillsammans har jag och Glenn bockat av punkt för punkt på vår långa lista, de flesta flyttkartonger är uppackade och övriga finns det en plan för när de ska öppnas, vi har nästan fått klart vårt hemmagym och inom bara ett par veckor räknar jag att det är helt klart.

Temporärt matbord med fredagsmys-tacos.

Temporärt matbord med fredagsmys-tacos.

Det som återstår det är fler växter, var och handlade en del på Plantagen förra veckan, men det behövs mer. I sovrummet väntar vi på byrå och sängbord, dessutom letar jag matta. Vi har hängt upp en del tavlor men har en del sådant kvar att placera ut. I vardagsrummet är planen att måttbeställa en matta men vi har inte hunnit med det än. Dessutom behöver vi jobba med belysning i främst vardagsrum, kök och sovrum. Och sist men inte minst är att få ordning nere i gillestugan, men det lär bli senare i år. Just nu fungerar det som en fin yta för barnen att spela fotboll med mjuk boll på.

I köket får jag en lugn stund innan familjen vaknar.

I köket får jag en lugn stund innan familjen vaknar.

Vi har haft en rolig flytt – en av flera framgångsfaktorer

En framgångsfaktor under vår flytt är att vi har haft roligt. Vi bodde i huset tre veckor utan matbord och stolar, istället blev det kreativa lösningar med barnens möbler och när vi inte hade fått in vare sig soffa eller bokhylla i vardagsrummet – då öste vi på med fredagsdisco. Ytterligare en framgångsfaktor är att inte skrämmas av antalet flyttkartonger utan att vara glad för varenda en man har plockat upp. Vi kanske inte har varit supereffektiva då vi har duttat lite i alla rum istället för att fokusera på ett i taget, men för oss fungerade det bäst. Och resultatet blev att vi en månad efter flytt känner oss extremt hemmastadda och börjar få tid över till annat som inte bara har med flytt att göra på fritiden.

Dans i vardagsrummet innan några möbler kommit på plats.

Dans i vardagsrummet innan några möbler kommit på plats.