Lasagnen som jag lagade blev supergod. Jag utgick från ett recept som jag hade skrivit upp i min receptbok för flera år sedan, men som alltid så ändrade jag en massa och la till de ingredienser som jag ville ha i. Här har ni recept och beskrivning, men anpassa gärna efter vad ni gillar.
Vegetarisk lasagne
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
2 squash
olja
1 burk krossade tomater
grönsaksbuljong
1 stor morot
salt
peppar
färsk basilika
lasagneplattor
500 g keso
mozzarellaost (riven)
Gör så här: Sätt på ugnen på 200 grader. Hetta upp olja i en panna, grovhacka lök och finhacka vitlök och fräs runt. Tärna squaschen och lägg i. Häll på krossade tomater, buljong och eventuellt lite vatten, koka ihop i fem minuter. Skala och riv moroten och blanda i. Salta, peppra och ha i valfri mängd färsk basilika.
Varva grönsaksblandningen, keso och plattor i en ungssäker form. Avsluta med osten. Sätt in i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
Supergott!