Pad thai är en av mina favoriträtter när jag är i Thailand – eller när jag går till en thaikiosk här hemma. Men varför inte testa att göra en egen variant?
Jag kanske inte får det exakt som thailändarna, men smakerna och konsistensen blir ändå väldigt bra. Idag när vi kom ut till sommarstället svängde jag ihop en pad thai med quorn, gott alternativ istället för kyckling, smaken blir typ exakt den samma. Snabbt att tillaga och hela familjen blev nöjda. Nästa gång ska jag våga gå på ännu mer med chilin.
Pad thai med quorn
300 g quornbitar
1 spetspaprika (eller vanlig paprika)
3 st vitlöksklyftor
1 chili
3 salladslökar
3 ägg
2-3 msk fisksås
1 tsk sambal oelek
1 msk sweet chili
nudlar – vi tog äggnudlar som vi hade hemma
en kruka färsk koriander
böngroddar
jordnötter
Gör så här: koka upp vatten till nudlarna och tillaga dem enligt förpackningen. Hacka vitlök, paprika, salladslök och chili. Värm olja i en stekpanna och ha i hacket, dra runt det lite och häll sedan i de frysta quornbitarna. Kläck i äggen och dra runt. Ha i fisksås, sambal oelek och chilisås och se till att allt är mjukt och varmt. Häll över de kokade nudlarna och riv sönder koriandern och vänd runt. Servera med böngroddar, jordnötter och extra sweet chili.
Det här blev genast en favorit hos oss, och jag kommer garanterat laga det igen.
Detta är ett sponsrat inlägg i samarbete med Quorn.