Omelett är bland det bästa jag vet i snabbmat. Gott, nyttigt, enkelt att tillaga. Och det är en perfekt rätt att göra om man har några rester eller grönsaksstumpar i kylen. Ja, det mesta går att ösa ner i en omelett för att göra den extra matig och god. En omelett går också att göra extra lyxig, som denna goda omelett med svampstuvning som jag hittade i tidningen Amelia av grymma kocken Jessica Frej.
Omelett med svampstuvning – 2-3 portioner
två stora nävar valfri svamp
1 dl matlagningsgrädde
salt
peppar
smör att steka i
5 ägg
3 msk mjölk
salt
peppar
(västerbottenost)
Gör så här: skiva svampen och stek den i en torr panna. När den har vattnat sig, ha i en klick smör, salta och peppra och häll över grädden. Låt det koka ner och ställ svampstuvningen åt sidan.
Vispa ihop äggen med mjölk och kryddor. Värm i en klick smör på medelvärme. Dra i botten på pannan när den börjar stelna så att ny smet blir fast i konsistensen. Jag la även till en näve västerbottenost på omeletten som inte fanns med i receptet innan jag la över svampstuvningen och serverade. Blev supergott!