kosttips-recept

Omelett med svampstuvning – tack Jessica

av Terese Alvén i kategorin Kosttips & recept den

Omelett med svampstuvning.

Omelett med svampstuvning.

Omelett är bland det bästa jag vet i snabbmat. Gott, nyttigt, enkelt att tillaga. Och det är en perfekt rätt att göra om man har några rester eller grönsaksstumpar i kylen. Ja, det mesta går att ösa ner i en omelett för att göra den extra matig och god. En omelett går också att göra extra lyxig, som denna goda omelett med svampstuvning som jag hittade i tidningen Amelia av grymma kocken Jessica Frej.

Omelett med svampstuvning – 2-3 portioner

två stora nävar valfri svamp
1 dl matlagningsgrädde
salt
peppar
smör att steka i

5 ägg
3 msk mjölk
salt
peppar
(västerbottenost)

Gör så här: skiva svampen och stek den i en torr panna. När den har vattnat sig, ha i en klick smör, salta och peppra och häll över grädden. Låt det koka ner och ställ svampstuvningen åt sidan.

Vispa ihop äggen med mjölk och kryddor. Värm i en klick smör på medelvärme. Dra i botten på pannan när den börjar stelna så att ny smet blir fast i konsistensen. Jag la även till en näve västerbottenost på omeletten som inte fanns med i receptet innan jag la över svampstuvningen och serverade. Blev supergott!

Det ser kanske mer ut som äggröra än omelett ... men det var lika gott för det. Serverade med babyspenat och balsamvinäger.

Det ser kanske mer ut som äggröra än omelett … men det var lika gott för det. Serverade med babyspenat och balsamvinäger.