Rocky road har blivit en klassiker hos många till jul. I alla fall är det min gissning när vi i julas skulle baka Leila Lindholms rocky roads och alla dumlepåsar var slut i butiken (!). Men vi löste det genom att köpa Dumle i tre smaker – och det var faktiskt rätt gott med lakritstwisten samt de mörkare Dumlekolorna. Nåväl. Rocky road funkar lika fint som energi att ta slå in och ta med till skidbacken eller längdspåret.
När vanliga Dumle var slut lagade vi med tre smaker, det gick lika bra det. Särskilt om man gillar lakrits.
Så nu i sportlovstider passar jag på att tipsa om rocky roads. Gott, energirikt och roligt att laga tillsammans med barnen. Jag utgick från Leilas recept men gjorde ett par förändringar.
Leilas rocky roads (med mina förändringar i receptet)
600 g blandad mörk choklad, 70 %
2 påsar (260 g) dumlekola, vanliga eller med tre olika smaker
4-5 nävar mini-marshmallows
4 dl salta jordnötter
1 dl pumpafrön
Gör så här: Smält chokladen på låg värme i vattenbad i en skål över kokande vatten och låt den svalna lite. Låt gärna barnen dela alla dumlekolor. Rör sedan ner kolorna och nästan alla nötter och marshmallows. Spara gärna lite att strö över. Häll i chokladblandningen på bakplåtspapper i en form så att den blir cirka 3 cm tjock. Strö över resterande nötter och marshmallows. Ställ in i kylen och skär upp i bitar när det stelnat. Njut!