Lasagne är en god favorit när det kommer gäster på besök eller när en träningsglad familj kommer hem superhungriga. Då är det fantastiskt med en väldoftande kycklinglasagne i ugnen. Detta recept på Familjens hälsokokbok av Jacob Wismar på kycklinglasagne med currybechamel blev en ny favorit här hemma!
Kycklinglasagne med currybechamel
2 morötter
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
100 g rotselleri
smör eller olja till stekning
300 g kycklingfärs
400 g krossade tomater
2 msk kycklingfond
3 msk flytande honung
2 lagerblad
3 dl vatten
salt och peppar
400 g lasagneplattor (jag varvade vanliga med bönplattor)
400 g fryst, tinad bladspenat
100 g riven ost
Currybechamel
2 msk smör
2 msk curry
4 dl mjölk
5 msk maizena
salt och peppar
Gör så här:
Gör bechamelsåsen genom att smälta smöret i en kastrull, fräs på curryn och häll på mjölken. Koka upp under omrörning. Red till lagom konsistens med maizena och smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan så länge.
Riv morötter, gul lök, vitlök och rotselleri grovt. Värm lite smör eller olja i en stor gryta. Fräs grönsakerna tillsammans med kycklingfärsen. Tillsätt krossade tomater, kycklingfond, honung, lagerblad och vatten. Koka upp. Låt puttra under lock på medelvärme ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsfast form och börja bygga lasagnen. Börja med kycklingsås i botten och varva med lasagneplattor, spenat, currybechamel, kycklingsås igen. Sista lagret ska vara currybechamel och toppa lasagnen med riven ost.
Gratinera i ugnen i cirka 30-35 minuter. Vänta gärna en stund innan lasagnen skärs upp och servera med sallad.
Fler goda recept:
Vegetarisk pasta: fettuccine med blandsvamp, getost, päron och valnötter
Vegetariska vårrullar
Omelett med svampstuvning