Denna gröna soppa är en favorit för hela familjen. Broccolisoppa med spenat och ärtor funkar lika fint som inledning på pannkakstorsdagen (som variation på ärtsoppa) eller i en termos att ta med som drickbar lunch under en dag utomhus. Fyllt av näring och smak!
Broccolisoppa med spenat och ärtor
600 g fryst hackad spenat
2 ångkokta broccolibuketter
200 g frysta gröna ärtor
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
2 grönsaksbuljongtärningar
1 l vatten
4 dl matlagningsgrädde
olja
salt, svartpeppar
Eventuell topping: smulad fetaost, kokt delat ägg eller blandade frön.
Gör så här: Börja med att skala och hacka lök och vitlök. Fräs det tillsammans med en skvätt olja i en stor kastrull. Häll i vatten, buljong och grädde och koka upp. Häll i spenat, broccoli och ärtor samt kryddorna. Låt koka upp och mixa slät med stavmixer. Smaka av. Detta blir en stor sats, så servera till middag och dagen efter tar du med resterna till picknick!