Eftersom jag till stor del inte äter kött har jag länge gillat quorn när jag är sugen på något köttlikt men vill äta vego. Min favorit är quornburgarna som grillats flitigt ute på landet i somras. Men även färsen går att använda till mycket. Igår testade vi att laga vegetariska vårrullar efter att ha fått hem en kasse med alla ingredienser som behövdes.
Vegetariska vårrullar
300 g quorn (jag tog dubbel sats och sparade hälften för att ha till pasta dagen efter)
1 dl solrosmajonnäs
½ msk japansk soja
2 morötter (hoppade över det då mina morötter inte var så fina)
2 gula paprikor
2-3 vårlökar
1 kruka koriander
Rispappersark
Salt
Peppar
Dip:
1 röd chili
1 msk sesamolja
2 msk japansk soja
1 msk risvinäger
2 msk rostade sesamfrön
Gör så här: Stek färsen snabbt. Rör ihop soja och majonnäs och häll i färsen, salta och peppra och blanda. Finstrimla morötter, paprika, lökar och hacka koriandern. Blöt rispappret i vatten några sekunder tills det blir mjukt. Fyll rispappret med grönsaker och quornfärsen. Rulla ihop. Blanda ihop ingredienserna till dipsåsen. Ät antingen kalla eller stek dem i sesamolja, då blir de krispiga på utsidan.
Betyg: Vi valde att steka vårrullarna och det spred sig en fantastisk doft i köket. Däremot kändes dipsåsen överflödig, det blev ändå så smakrika rullar som var saftiga tack vare färsen med majonnäs i. Sedan gjorde jag något stora rullar, nästa gång får det bli mindre. Men överlag, mycket gott och satsen räckte förutom middag till familjen till två extra matlådor.