inspiration

Veckans 3 hälsosnackisar: vår mat 2030, The Color Run Night och svenska bär

av Terese Alvén i kategorin Inspiration den

matkassen 2030

Vad har hänt under veckan som gått? Jag följer upp min följetong med att lyfta fram tre intressanta nyheter/händelser inom träning, hälsa och kost som jag läst om i sociala medier eller fått nys om via mejl under veckan som gått. Denna vecka har det dock varit lite stiltje på nyheter – i alla fall inget som riktigt har intresserat mig. Däremot lyfter jag fram ytterligare en punkt från förra veckan samt informerar om två spännande dagar till veckan.

  • Så äter vi 2030. Axfood har siat om framtiden och tror att vi kommer äta ungefär som idag 2030, med den skillnaden att hållbarhet slagit igenom som ett begrepp. ”Vi kommer att fortsätta äta tacos till fredagsmyset och det lär dröja innan skalbaggar blir en vanlig proteinkälla i våra svenska kök. Däremot kommer köttkonsumtionen att minska för att ersättas av fler gröna proteiner. Köttfärsen till tacosen ersätts allt oftare av vegofärs eller baljväxter år 2030.” Citat från Axfoods rapport.
  • The Color Run Night Stockholm. Midnattsloppet får konkurrens av ett till partylopp kvällstid i Stockholm i höst. Populära color run kommer i en variant där färgen får lysa upp i mörkret. En riktig löparfest med andra ord!
  • Svenska bär (och svamp). Överallt ser jag foton på självplock av jordgubbar, blåbär och hallon. För att inte tala om skogens gula kantareller. Jag själv är skyldig till bidragande av dessa bilder. Hur härligt är det inte med självplock! Och just nu finns det som allra mest att plocka. Gott för själen att plocka och gott för magen att äta. Jag är tacksam över att ha börjat fylla frysen inför vinterns mörka månader.