Jag är verkligen inne i värsta baksvängen just nu. Hittar även något att tvätta eller fixa med här hemma varje dag – tror det är graviditeten som spökar. Känslan att vilja ”boa” och göra det fint hemma.
Idag blev det en lättbakad kavring vars recept jag hittade i en jultidning från ICA. Smakade brödet när det fortfarande var varmt till eftermiddagsfikat och jag älskade det! Här har ni det enkla receptet.
14 dl rågsikt
2 msk malda brödkryddor
1 msk salt
4 tsk bikarbonat
8 dl filmjölk
1 dl brödsirap
Smörj med matfett två avlånga bakformar som rymmer cirka 1 ½ liter. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner filmjölk och sirap. Fördela degen i formarna.
Sätt in formarna i en kall ugn i nedre delen av ugnen. Sätt ugnen på 175 grader. Grädda bröden en timme. Stjälp upp bröden på galler.