Oj, vad ni är duktiga på att gissa. Klart att det var hurtbulle som jag bakade igår. Receptet kommer från Arla och du hittar det här.
2 dl fiberberikade havregryn
5 dl vetemjöl
1 dl krossade linfrön
1 dl russin
1 dl grovhackade hasselnötter
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl mild yoghurt
1/2 dl flytande honung
1/2 dl lingonsylt
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i yoghurt, honung och sylt. Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform, rymd cirka 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen cirka en timme. Stjälp upp limpan och låt den svalna under bakduk.
Jag älskar bröd som bara är att blanda ihop och sedan direkt in i ugnen. Det här brödet blev dessutom riktigt saftigt och gott. (Jag hade även i ett par deciliter vatten i smeten eftersom jag tyckte den blev för torr). Vill ni se hur det såg ut när jag bakade kan ni kolla på videosnutten här: