Jag älskar grönkål. Den är vacker med sina krusiga blad och gröna färg, den är väldigt nyttig och god. Här är tre sätt som jag har ätit min grönkål senaste veckan. Just nu finns massor av kål i butik, passa på att köpa hem och laga goda rätter. Grönkålen är fiberrik, innehåller vitaminerna A och C samt mineraler, kalcium och järn.
1. Grönkål som tillbehör.
Grönkål funkar att äta nedriven i sallad, den ger mycket tuggmotstånd och är krispig. Men tröttnar du på att tugga efter ett tag kan du istället välja att steka den lätt i en skvätt olja. Salta, peppra och servera som tillbehör till maten. Så gott!
2. Grönkål till fredagsmyset.
Eller tisdagsfilmen. Eller onsdagskvällen … ja, dessa chips som du enkelt gör i ugnen går att äta flera gånger i veckan om du vill. Riv loss blad, gnugga in lite olja och lägg ut på en plåt. Salta och sätt in i ugnen, jag kör på runt 175 grader tills chipsen är torra och krispiga. Akta så att de inte bränns. Jag gillar dessutom att ge mina chips hetta och har även chiliflakes på, så gott om du tycker om starka smaker.
3. Grönkål i maträtter.
Jag älskar att ”gömma” grönsaker i diverse grytor, färser och allt som blir ugnsbakat. Ett bra sätt för hela familjen att få en varierad kost. Våga testa dig fram och ta i grönkål i allt från köttfärssås till omelett eller en värmande gryta.