traning

Två dagar till Stockholm marathon – sista minuten tips

av Terese Alvén i kategorin Träning den

Stockholm marathon 2015 – nu är det mindre än två dygn till start. Ihhhh. Jag längtar! – men blir inte särskilt peppad när jag ser väderleksprognosen som varnar för både regn och blåst. Hoppas dock att det inte ska bli så farligt, jag kanske får tänka om lite i kläder och utrustning, men jag planerar fortfarande att ställa mig på startlinjen tillsammans med Glenn på lördag. Är det riktigt skitväder dock, ja, då kommer vi inte att springa. Jag är lite bekväm på det sättet, jag vill att det ska vara roligt att träna och springa lopp, och att springa i flera timmar i regn och blåst – nej det är inte roligt. En kort runda i lagom mycket regn kan vara skönt, men då får det max ta en timme, och riktigt så snabbt kommer det ju inte att gå på lördag. Nåväl, vi får se helt enkelt.

stockholm marathon 2015

Jag varken kolhydratladdar eller har någon minutiös planering inför lördagen.

Det jag däremot gör dessa två sista dygn är att:

  • dricka extra mycket vätska
  • boosta med mer grönsaker i olika färger samt bär och grönt superpulver för immunförsvarets skull
  • ta vilodag idag
  • hämta ut nummerlappen
  • försöka ta det lite lugnt på mitt cykelpass och min tennisträning imorgon
  • lägga fram alla kläder och utrustning så att jag inte glömmer något viktigt eller upptäcker att något är i tvätten
  • äta en god pizza på fredag kväll, det var min uppladdning 2009 och jag upprepar det receptet
  • äta rejäl frukost med mat jag är van att äta innan klockan nio på lördag, sedan tar jag med en banan och äter en stund innan start
  • handla hem god mat som bara är att värma samt lättsaltade chips att njuta av efter loppet när jag vet att jag kommer ha ett rejält saltsug.

Och det jag vill säga till alla som inte springer – se till att peppa de du känner som springer – och kom gärna ut och heja fram alla löpare! Extra viktigt om det faktiskt är så att det är dåligt väder på lördag, all pepp är guld värt.