traning

Tre tips till morgonträning

av Terese Alvén i kategorin Träning den

Även om jag gillar hösten, den krispiga luften och de röd-gula löven gillar jag inte att det blir allt mörkare när jag tar mig till gymmet på morgonen. Det är betydligt lättare att ge sig ut när det är fågelsång och morgonsol som möter en strax innan sex. Nu däremot gäller det att plocka fram pannbenet och komma ihåg känslan hur skönt det faktiskt är när man väl har tagit sig till gymmet och genomför morgonträningen.

Vill du träna på morgonen men har svårt att komma iväg är mina tre bästa tips:

1. Lägg fram alla kläder och packa väskan redan kvällen innan.
2. Tänk att du är instruktör, inte bara en vanlig tränande. Då KAN du inte strunta i väckarklockan och somna om.
3. Boka träningsträff med en kompis. Du vill ju inte låta honom/henne träna själv när ni har bestämt er för att göra det tillsammans.

Efter träningen – kapsla in den sköna känsla du fick och lägg den på minnet till nästa gång du ska träna.

Dagens morgonträning för mig bestod av styrka för axlarna i gymmet följt av min 45-minuters cykelklass.

Dagens outfit: gammalt linne och nya tights, båda från Röhnisch.