traning

Träningssummering v 43 och träningsplanering v 44 – när förkylningen kom …

av Terese Alvén i kategorin Träning den

Granatäpple, apelsin och nötter på bircher-musli - så gott!

Granatäpple, apelsin och nötter på bircher-musli – så gott!

Jag har klarat mig bra från sjukdomar i år – peppar, peppar – men så jämför jag också med småbarnsåren när vi var sjuka rätt ofta. Det mesta som barnen fick blev även jag drabbad av. För när barnen mår dåligt, då är jag såklart extra nära dem för att trösta, mysa och ta hand om. I höst har hela familjen klarat sig bra, ingen har behövt stanna hemma på grund av sjukdom. Men så i veckan, när tempot på jobbet började gå ner, ja då kom förkylningen som ett brev på posten. Men nu börjar jag må bättre och jag hoppas vara på benen igen inom kort. 

Träningssummering v 43

Mån – styrka (hoppade träningen, valde att enbart ta en timmes promenad)
Tis – cykelklass på morgonen
Ons – tennis
Tors – morgonjogg (inställt, sjuk)
Fre – cykelklass på morgonen samt tennis  (inställt, sjuk)
Lör – löpning  (inställt, sjuk)
Sön – vilodag (check på den …)

Känsla: En vecka med två träningspass, ja, det är inte likt mig. För en hel del andra är det en helt normal vecka. Själv kryper jag på väggarna när jag inte får röra på mig, är så rastlös. Mentalt har jag däremot inga problem att hoppa träningen. Jag vet att kroppen behöver ta det lugnt för att återhämta sig och jag vet att någon veckas träningsuppehåll inte är hela världen. Istället ser jag det som en möjlighet att få tid till annat – som att läsa böcker och mixa ihop ett nytt cykelpass hemma från soffan – och jag får ny motivation till träning.

Något jag däremot inte gillar är att känna mig svag. Att typ bli flåsig när jag försöker föra en diskussion för att det blir jobbigt att andas, eller när jag blir helt slut av att gå uppför trapporna två våningar. Men jag försöker att se på det som en lärdom, att vara tacksam övriga dagar när min kropp orkar det jag vill att den ska orka. Ni vet ju hur det är. När vi är friska har vi tusen önskningar. När vi är sjuka har vi bara en. Och nu är det bara en liten fjuttig förkylning jag har, så nej, jag ska verkligen inte klaga. Nu blickar jag fram emot nästa vecka istället.

Jag dricker mycket när jag är förkyld samt försöker få i mig mycket bär och frukt. Apelsiner är en stor favorit.

Jag dricker mycket när jag är förkyld samt försöker få i mig mycket bär och frukt. Apelsiner är en stor favorit.

Träningsplanering v 44

Mån – promenad eller lätt jogg – beroende på hur kroppen känns imorgon, men idag söndag känns det som en möjlighet
Tis – cykelklass på morgonen
Ons – löpning
Tors – styrka
Fre – cykelklass på morgonen
Lör – löpning – Höstrusket
Sön – vilodag