Träningsmotivation – bästa tipsen för att få träningen gjord

av Terese Alvén i kategorin Terese tipsar den

Vi vet alla hur bra det är att träna, men ibland sitter motivationen långt inne. Även hos en träningsfrälst som mig. Men med många års träning i kroppen i med- och motgång vet jag också vad som fungerar för att komma igång med träningen även när det är en hög tröskel, och träningsmotivation, det är inget som bara kommer, ibland behöver man själv skapa förutsättningarna för att den ska dyka upp. Här är mina bästa tips för att få träningen gjord!

Idag träningsdejtade jag med Anna och fick ett skönt långpass.

Idag träningsdejtade jag med Anna och fick ett skönt långpass.

Bästa tipsen för träningsmotivation!

  • Bestäm tid med en kompis – roligt, peppigt och ni kan dra varandra i omgångar. Det är alltid någon som är lite starkare.
  • Ha ett konkret mål med löprundan – det kan vara lättare att transportspringa till en särskild plats än att bara springa runt i en cirkel.
  • Träna under tidspress – vill du träna snabbt och intensivt? Gör det när du har tidspress, då har du ingen tid att tveka, det är bara att ösa på. En halvtimme innan middagen är klar eller du måste iväg till jobbet? Träna på!
  • Ge träningen fem minuter – ge dig själv tillåtelse att hoppa av träningen efter fem minuter om det inte känns skoj. När du väl har kommit igång, pulsen börjar höjas och svetten lackas, då vill du inte avsluta träningspasset. Så onödigt att hoppa av nu, nu är det bara att köra på.
  • Träna det som är kul – träna inte det du ”måste”, välj det som är roligast. Du är ingen elitidrottare, att bara röra på kroppen är gott nog ibland även om du inte följer exakt ditt träningsprogram.
Vi tycker om att springa tillsammans, och att klä oss i liknande kläder tydligen ...

Vi tycker om att springa tillsammans, och att klä oss i liknande kläder tydligen …