intervjuer

Träning och förkylningar

av Terese Alvén i kategorin Intervjuer & Inspiratörer den

”Hur ska man tänka kring förkylningar/sjukdom och träning. Jag löptränar 3 dagar per vecka … har samtidigt 3 småbarn… det blir MÅNGA förkylningar. När är det ok att träna och när är det inte ok? /Linda”

Svar: Det är inte okej att träna om du har ett eller fler av följande: ont i halsen, slemmig hosta, känner dig sjuk i kroppen, feber. Däremot tycker jag att det är okej att träna om man är lite snuvig men känner sig pigg. Det gäller att avgöra från fall till fall.

När du har varit sjuk, tänk på att börja försiktigt med träningen. Styrketräning går ofta att börja med tidigare än konditionsträningen. Var rädd om ditt hjärta och avryt om du mår dåligt.

Ät snabbt efter dina träningspass, direkt efter att du har tränat är du väldigt mottaglig för bacillusker, ät något för att hjälpa till att skydda kroppen.

Ät mycket c-vitamin, tvätta händerna ofta och undvik tunnelbana och andra trånga utrymmen om det går under förkylningssäsongen. Förstår att det är svårt med småbarn och dagis, det brukar bli en hel del sjukdomar. Det är bara att försöka härda ut och göra det bästa av situationen.

Lycka till!