test

Test: X-force Negative Training

av Terese Alvén i kategorin Test den

negative training x-force

Jag vaknade upp med rejäl träningsvärk idag, särskilt i överkroppen. Anledningen är att jag igår var och testade X-force Negative Training på Surbrunnsgatan 14. Det är ett gym med specialbyggda maskiner där man tränar hårdare i den negativa fasen, alltså när muskeln sträcks ut igen. Jag blev guidad av personliga tränaren Aysan som tog väl hand om mig. Väldigt kul att se henne då vi kom på att vi gick Les Mills Born to Move-utbildning ihop. Träningsvärlden är rätt liten …

negative training x-force

Men nu över till träningen. Det är svårt att säga om träningen ger resultat efter en gång, deras koncept att det räcker att träna en halvtimme i veckan för att få resultat låter lite lite, men jag gissar att de ändå tycker det ska ske i kombination av annan träning. I maskinerna, som är väldigt sköna, tränar man 3-1-5, alltså tre sekunder på vägen upp, håll en sekund, jobba fem sekunder ner. Endast ett set per övning, och runt 6-12 reps, så det gäller att våga lassa på mycket vikt.

negative training x-force

Det var länge sedan jag körde träning i styrkemaskiner på detta sätt, kör oftast fria vikter av olika slag, och jag trodde innan att det inte skulle vara så roligt. Men det var det. Säkert tack vare att jag fick bra pepp av Aysan, men också för att maskinerna var väldigt sköna att träna i. Är du nyfiken så rekommenderar jag att testa, det går att provträna gratis, så boka gärna en tid. Alltid kul att variera sin träning och testa nya saker, jag hoppas komma tillbaka till X-force och testa mer. Nästa gång hoppas jag även att de ska ha öppnat sin stora bubbelpool som de just nu håller på att bygga, skönt efter träning!

negative training x-force