Terese tipsar #8: Push ups mot bänk

av Terese Alvén i kategorin Terese tipsar, Dagens övning den

Push ups är en grym övning då den involverar i princip hela kroppen. Dessutom går den att göra var som helst. I denna variant använder jag en helt vanlig parkbänk som en extra styrkepaus mitt under en löprunda.

Terese tipsar #8: Push ups mot parkbänk.

Terese tipsar #8: Push ups mot parkbänk.

Push ups mot parkbänk

Därför ska du göra det här: Stanna till under en löprunda och lägg in ett styrkemoment. Eftersom mestadels nedre delen av kroppen jobbar när du springer (även om bål och armar är med) så kan det vara smart att lägga några minuters träning och fokus för överkroppen.

Gör så här: 

  1. Sätt händerna brett mot bänken. Använd ryggstödet för lättare variant och sitsen för tuffare. Spänn hela kroppen och håll den i en rak linje från fötterna upp till huvudet.
  2. Böj armbågarna och bromsa kroppen på väg ner mot bänken.
  3. Tryck dig upp till raka armar igen.
  4. Upprepa.

Vill du ha en utmaning? För dig som vill göra det tuffare, sätt fötterna på bänken och händerna i backen, det blir betydligt tyngre, och är en riktig utmaning.

Tips! Fokusera på de muskler du vill aktivera, här kan du tänka bröst som är en av de mest aktiverade musklerna i övningen.

I nästa tips bjuder jag på en smidig övning för överkroppen som går lika bra att göra på semestern som i gymmet. Här kan du läsa mer om Terese Tipsar – en serie med 100 tips för att öka vår hälsa och här hittar du alla inlägg i serien.