barn-familj

Tekniska museet – utflykt för nyfikna barn med spring i benen

av Terese Alvén i kategorin Barn & Familj den

Aktiv lek tekniska museet

Det är intressant, givande och roligt att gå på museum. Särskilt museer som tillåter aktivitet och ”prova på”. En favorit hos mig och barnen är Tekniska museet. Glenn har idag rest till Paris för att se fotbolls-EM så det blev för mig och barnen en söndagsutflykt till tekniska tillsammans med mormor och morfar. Först lekte vi ute i Polismuseets lekpark innan vi styrde in till tekniska. Det mesta bakom glasväggar hoppar barnen över än så länge, men alla stationer där de själva får prova på och göra saker är intressanta. Det byggdes, kördes grävskopa, testade olika sinnen och framförallt – tränades och lektes i rummet med olika utmaningar för kroppen. Även mitt favoritrum. Jag och Charles tävlade i rodd, vi åkte slalom, dansade med Tilde, gick i labyrinter och klättrade. Perfekt för alla åldrar, vi vuxna hade minst lika roligt som barnen hade det. Ett favoritögonblick var när jag battlade mot min pappa på dansplattan – är glad att mormor filmade … ett minne för livet!

tekniska museet

Vi missade tyvärr utställningen Svett & korsett om gamla gymmaskiner som jag tipsat om tidigare, det får bli en annan gång. När jag går på museum med mina barn ligger inte fokus på att hinna med allt som finns att se och göra, utan jag låter barnen styra rätt mycket vart de vill gå och hur länge de vill stanna vid olika stationer.

Efter all aktiv lek på museet kan man tro att barnen var nöjda. Men nej, nu har vi landat hemma en stund för mellanmål och en stunds lugnare aktivitet innan jag har lovat barnen att de ska få gå till MiniSats. Så jag ser också fram emot att få träna idag. Blir ett pass styrka med favoritövningar.

tekniska museet