kosttips-recept

Somrig supersmoothie – och tävling!

av Terese Alvén i kategorin Kosttips & recept, Tävlingar den

Somrig supersmoothie.

Verum utser just nu Sveriges godaste smoothie och jag har bidragit med ett enkelt och gott recept. En smoothie som svalkar i sommarvärmen!

Jag älskar smidiga smoothies med få ingredienser som går snabbt att göra, är goda men samtidigt nyttiga. Dricker gärna smoothie till frukost på sommaren och kompletterar ofta med ett kokt ägg och en smörgås. Dricker du enbart smoothie kan du testa att ha i en näve havregryn eller en banan för att göra den mer mättande. Nu börjar mer och mer färska bär dyka upp i affären, men det går lika bra att använda frysta om du vill. Då behöver du ingen extra is. Min somriga supersmoothie är extra god efter ett träningspass, så ut och rör på dig 30-60 minuter på morgonen innan du njuter av denna goda dryck.

Ingredienser
Valfria bär, blanda gärna
Verum naturell yoghurt 4%
Kokosvatten
Is

Gör så här:
Mixa ihop bären som är fyllda av nyttiga antioxidanter, yoghurt som ger bra med protein, kokosvatten för att smoothien inte ska bli så tjock i konsistensen och för att det är en bra törstsläckare och bra för kroppen (går även bra med vanligt vatten om du inte gillar kokosvatten). Häll upp drycken i ett glas, gärna med ett par isbitar i. Njut av kicken du ger dig själv på morgonen!

Men – jag vet att det finns massor av smarriga smoothierecept som ni använder ni av. Nu kan ni passa på att tävla här i bloggen – läs här hur du gör för att vinna en stavmixer, produktcheckar från Verum och smoothiemuggar.