traning

Sammanfattning dag 3 och hela helgen – Glenn style‏

av Terese Alvén i kategorin Träning, Event/konvent den

På promenad i Åre.

På promenad i Åre.

Sista dagen på Workout Åre gick i stelhetens tecken. Athleticspasset tog musten ur mig helt och hållet, till och med så mycket att jag har anmält mig till en Athletics-kurs hos bodiesinmotion.se. Jag har inte varit så här förtjust i en träningsform sen jag ”fann” spinningen. Ska blir riktigt skoj att lära mig lite mer om funktionell träning, om Tess tillåter (Tess: klart att jag tillåter det :-)) så kommer det en sammanfattning om utbildningen.

Tillbaka till konventet. Tanken var att köra Bodyattack och kanske lite RPM men eftersom mina lår och framförallt rumpan sa ifrån så blev det en stilla promenad i fjällmiljö med min fru istället.

Men vad jag kunde se från sidan så var det tur att jag stod över för annars hade det blivit färdtjänst till jobbet imorse. Bodyattacken var nog annars något som skulle passa mig, mycket rörelse på fötterna men med enkla armrörelser. RPM är cykel och det har jag i alla fall hyfsad koll på.

Min sammanfattning av Workput Åre är 8 sparkar i baken av 10 möjliga. Hela konceptet är precis som jag tycker ett konvent ska vara. En otroligt seriös arrangörstab med Thomas i spetsen. Ett hotellkomplex som har i princip ALLT.

En massa trevliga träningsmänniskor även om jag tyckte att det var lite väl lite killar, kanske inget man ska klaga på som kille men det blir lite tråkigt när man är en av få utvalda klumpfotade deltagarna på dans- och zzzzzzzumba-klasserna.

Jag kan även tycka att konvent är det bästa stället att testa sånt man aldrig får för sig att göra på hemmaplan. Aldrig att jag skulle ha gått ner till Sats Hötorget och kört en zumbaklass, där känner ju folk igen en ;-).

Något som gör Åre extra speciellt förutom de bra instruktörerna och de roliga klasserna är den sköna naturen. Visst, vädret var inte det bästa men det fanns ändå möjlighet att njuta av den friska luften och man kunde hyra moutainbikes om man skulle vilja det.

Oavsett om vi instruerar nästa år så kommer jag och Tess med största säkerhet att åka tillbaka. Men då kommer vi inte vara 2 längre utan 3. Vår son kommer att dominera bebisfronten med ett par gulliga hörselkåpor.
 
Det har varit ett sant nöja att få förmedla mina tankar från Åre, har ni bara haft hälften så roligt som jag har så vet jag att ni haft det bra.

Tills nästa gång… Ha det bäst, over and out /Glenn