halsa

Springa i regn – klä dig rätt

av Terese Alvén i kategorin Löpning den

Efter en blöt natt, ja alltså som i att det regnade mot rutan, hade dropparna i alla fall slutat trilla när jag gav mig ut på en morgonjogg. Jag var inställd på att träna och tänkte inte vädret hindra mig – och hur farligt är det att springa i regn? Även om det inte regnade när jag gav mig ut misstänkte jag att det kunde dyka upp under rundan och såg till att vara redo för regn och valde att springa i keps, något jag bara gör när det regnar. Perfekt för att slippa kisa och för att inte bli riktigt lika medveten om regnet. En annan sak jag drar på mig när det hänger regn i luften är en tunn jacka. Även om det gjorde löprundan varm fungerade det ändå fint denna morgon.

Tempot på morgonjoggen var lugnt, är lätt stel efter att igår ha kört första styrkepasset inomhus denna sommar. Blev marklyft, axelpress, stående rodd, knäböj, bänkpress samt ett gäng övningar för bålen. Och idag känns det i kroppen. Tur att jag unnar mig en idrottsmassage i eftermiddag. Det är klart man förtjänar det som avslutning på första arbetsveckan efter semestern.

Jag tycker det är viktigt med belöningar och att fira saker. Det sätter guldkant på livet och peppar mig när det är tufft. Det behöver inte vara stora saker, men jag väljer gärna sådant som jag och min kropp mår bra av, som massage, vilket är det bästa jag vet.

Förresten, vill du springa i regn kommer mina tips här. För kom ihåg – det finns inga dåliga väder. Och känslan efter en löprunda i regn kan faktiskt vara ännu häftigare än en runda i sol.

5 tips för att springa i regn

  • Bara gör det, låt inte regnet hindra dig. Kom ihåg hur härligt det är när du väl är igång, att bli lite blöt är inte så farligt, du ska ju i alla fall svettas.
  • Sätt gärna på dig en keps så blir inte regnet lika påtagligt som om du måste kisa dig igenom rundan.
  • Det finns många löparjackor som är vatten- och vindavvisande, exempelvis denna kvinnliga eller denna som funkar fint till höstlöpningen.
  • Tar du med dig mobilen ut, lägg den gärna i en plastpåse, eller om du kan och vill, lämna den hemma så slipper du fundera på om den blir blöt.
  • NJUT av den friska luften som regnet skapar, hoppa mellan vattenpölar och känn dig SUPERSTARK som ger dig ut!
Redo för att springa i regn - även om det inte kom några droppar på mig.

Redo för att springa i regn – även om det inte kom några droppar på mig.