Vill du ha något gott till fikat? Testa dessa snabbfixade och lättlagade citronmuffins. Jag och barnen svängde ihop ett sats när fikagäster väntades till sommarstugan. Barnen var tveksamma om det kunde bli gott att baka med syrliga citroner, men både smeten och de färdiga bullarna uppskattades. Men så är det ju också oftast godast när man själv har fått vara med och baka eller laga något. Plötsligt vågar barnen testa något de annars hävdar att de inte alls gillar.
Lättlagade citronmuffins
1 citron
2 dl vetemjöl
150 g smör
1½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 ägg
½ dl havredryck eller mjölk
Gör så här: Sätt ugnen på 225 g och förbered några muffinsformar på en plåt, jag har några i silikon som jag återanvänder. Nyp isär rumsvarmt smör i en bunke och vispa i äggen, ett i taget, samt sockret. Blanda sedan i mjöl, bakpulver, vaniljsocker, zest och juice från en citron.
Häll smeten i formarna och grädda i mitten av ugnen cirka 10-15 minuter.
Servera dem gärna lätt ljumna till nybryggt kaffe och kall saft. Så gott!