kosttips-recept

TIPS – krossad potatis i ugn

av Terese Alvén i kategorin Kosttips & recept den

Det känns alltid bra att ta tillvara på rester. Ibland blir det bara att man värmer upp dem, men det är också smart (och gott) att göra nya rätter av maten. Krossad potatis i ugn är en av många rest-rätter vi har gjort i sommar. En annan favorit är att göra paj eller omelett med det som är över. I helgen ska vi skörda vår färskpotatis (som kom i jorden ganska sent …) och jag hoppas på goda potatisrätter.

Härliga matinspiratören Jessica Frej tipsade för ett tag sedan om ett enkelt recept för att ta tillvara på redan kokt färskpotatis. I somras fick jag möjlighet att testa krossad potatis i ugn när vi hade vänner på besök. Nu hittar jag inte originalreceptet, men så här gjorde jag när jag lagade rätten.

Krossad potatis i ugn.

Krossad potatis i ugn.

Krossad potatis i ugn

Kokt potatis
Olivolja
2-3 vitlöksklyftor
Flingsalt
Svartpeppar

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg potatisen i en ugnsfast form och krossa den lätt med en gaffel. Ringla på olivolja. Pressa vitlöken med en kniv och finhacka den. Strö den över potatisen samt krydda med salt och peppar. In i ugnen tills potatisen är varm och en härlig doft sprider sig. Servera gärna till grillat. Så gott!

Potatis i ugn, enkelt och piffar upp redan kokt potatis.

Potatis i ugn, enkelt och piffar upp redan kokt potatis.