traning

Inte alltid guld i mund på morgonen …

av Terese Alvén i kategorin Träning den

… inte först i alla fall även om resultat oftast blir bra i efterhand. Men jag är inte alltid pigg när jag vaknar upp. Långt ifrån. Jag var en morgonperson … Läs mer

Jag vandrar ut till en planka.

Jag vandrar ut till en planka.

… inte först i alla fall även om resultat oftast blir bra i efterhand. Men jag är inte alltid pigg när jag vaknar upp. Långt ifrån. Jag var en morgonperson innan jag fick barn, och är det fortfarande, men jag sover inte alls på samma sätt som innan jag blev mamma. Även om barnen sover hyfsat bra får jag under nattens gång en, och ibland två, små varma kroppar som vill ligga nära. Superhärligt såklart! Men det påverkar min sömn.

Idag var en sån där trött dag. Klockan ringde alldeles för tidigt och inte blev det bättre av att det regnade ute. Hade det varit min egen träning som stod på agendan hade jag troligen somnat om och valt att hitta en träningspaus senare under dagen. Men som instruktör är det bara att gilla läget.

Och som alltid, efter en stund kommer jag igång. Väl på gymmet var jag pigg. Hann värma upp med en stunds rörlighet och styrka innan det var dags att instruera cykelklass. Roligt med full klass! Imponeras av alla som kommer och tränar trots att morgonen numera är mörk. Ge er själva en klapp på axeln alla som övervinner latheten och ger er själva en bra start på dagen. Även om sömnen också är minst lika viktig för hälsan.

Är du morgontrött? Mitt bästa knep är ändå att använda sig av brandmanstricket. Lägga fram kläderna kvällen innan. När klockan ringer. Tänk inte. Bara res dig upp, klä på dig och efter en snabb runda till badrummet – ut genom dörren.

Klassisk planka.

Klassisk planka.