barn-familj

Första dagen på förskolan

av Terese Alvén i kategorin Barn & Familj den

Idag blev Tilde stor. Det är i alla fall så det känns. Hon hade sin första inskolningsdag på förskolan och jag var med henne hela dagen. Riktigt spännande tyckte hon att det var. Favoriten var sångstunden, och värst var blodpuddingen till lunch, den tyckte hon inte var så god. Stoltast var storebror Charles som berättade för alla om lillasyster som börjat på samma förskola (fast avdelningen för små barn – mycket viktigt) som han.

Imorgon tar Glenn över stafettpinnen och hänger med på inskolningen. Då blir det fokus på jobb för min del. Jag har jobbat parallellt när jag varit föräldraledig med båda mina barn. När barnen varit små har det gått alldeles utmärkt, då sover de ändå rätt mycket. Men i takt med att de växer vill de ha mer uppmärksamhet och stimulans. Därför tycker jag det ska bli otroligt skönt att ha mina jobbtimmar mitt på dagen när barnen är på förskolan och att jag kan lägga hundra procent fokus på familjen när jag är hemma med barnen. Det har varit rätt stressigt stundtals under hösten. Nu blir det bättre balans.

inskolning
Dagens lunch. Inte riktigt i Tildes smak.

inskolning2
Mammas dotter …