traning

Crossfit Regeringsgatan – SATS

av Terese Alvén i kategorin Träning den

På måndag öppnar SATS sin första Crossfit-box inne i gymavdelningen på SATS Regeringsgatan. Idag var jag inbjuden till pressfrukost med träning för att se och testa den nya ytan.

SATS kommer erbjuda fyra olika typer av Crossfit-pass varav alla är 45 minuter, men året ut kör de enbart de två enklare passen för att medlemmarna ska ha tid att lära sig teknik och hitta in i träningen. Till en början finns endast 22 klasser i veckan, och då de bara tar in 12 medlemmar åt gången är det redan långa väntelistor på 40-100 personer om man kollar hemsidan. Som med allt nytt som lanseras – det är en hype till en början, sedan lugnar det ner sig lite. Jag hoppas i alla fall att alla som vill testa kommer ha möjlighet att göra det.

Crossfit ska vara konstant varierande för att kroppen ska utvecklas och bli bra i en mängd olika moment, det ska vara funktionella rörelser som man har nytta av i vardagen och det ska vara hög intensitet (även om man jobbar efter egen förmåga).

Något jag tycker verkar bra är att SATS kommer jobba mer med webben när det kommer till sina Crossfit-pass. Varje vecka ska övningar, videoklipp och program finnas på sajten (samt historik från tidigare veckor) för att man även ska kunna träna på egen hand. När det inte är klass på Crossfit-ytan är det nämligen fritt fram att träna själv.

Idag var inte jag med och tränade, även om Crossfit ska vara för ”alla” kände jag att det var allt för många övningar som jag inte kunde göra med min gravidmage. Därför tränade jag istället styrka i gymmet. Men jag hade gärna varit med, tjejerna som tränade såg nöjda ut och här nedan ser ni hur fokuserade Marie och Anna är på att köra benböj med kast med boll.