barn-familj

bObles – för aktivare barn (och snygga hem)

av Terese Alvén i kategorin Barn & Familj den

bobles

Bobles möbler för barn (och vuxna) blev jag kär i första gången jag fick uppleva dem för några år sedan. Bobles startades av Bolette, arkitekt och nybliven mamma, när hon inte hittade snygga möbler och leksaker till sitt barn skapade hon bObles – och nu firar de snart 10 år. Möblerna är tillverkade av ett material som inte låter så mycket om man kastar grejerna, de har formen av olika djur, är snygga så att man kan ha dem framme i alla rum och framförallt – de inspirerar till rörelse på olika sätt.

Möblerna är utformade för att hjälpa barnen att lära sig om sina kroppar och utvecklas. Allt från att lägga sig på mage som bebisar, rulla, krypa, stå upp, gå, hoppa och balansera. Kolla in på hemsidan för att se exempel på hur man kan använda möblerna – sedan är barn bra på att hitta på egna kreativa sätt.

Vi har flera av djuren hemma och använder dem dagligen på olika sätt. Barnen använder sin fantasi och leker med dem och jag tränar ibland med hjälp av dem. Ibland bara genom att skapa en rörlig stol så att coren blir mer aktiverad. I helgen var jag och Charles inbjudna till Köpenhamn tillsammans med några bloggare från Finland och Norge för att uppleva bObles fullt ut. Vi fick träffa Bolette och testa prylarna. Charles var i himmelriket! Särskilt när han fick hjälpa till att demonstrera möblerna tillsammans med Ture från bObles. bObles anordnar Tumbling Time nu och då, förra veckan hade de event i Stockholm. Nästa gång kommer de hit i november, och då kommer jag bjuda in till en träff för alla småbarnsföräldrar. Inbjudan kommer närmre eventet här i bloggen.

bobles

I vårt rum på Hilton Copenhagen Airport hade Charles perfekt utsikt över flygplatsen och alla plan som landade och lyfte. Samtidigt är det välisolerat, så ljuden kommer inte in. Hilton samarbetar med bObles, när barn bor på hotellet ställs några bObles in på rummet och på bottenvåningen finns lekrummet fyllt av möbler som ni ser på bilderna ovan. Perfekt för familjer på resande fot med barn som har spring i benen.

bobles hilton copenhagen airport