barn-familj

Bli av med gravidkilona

av Terese Alvén i kategorin Barn & Familj, Intervjuer & Inspiratörer den

”Hej! Jag har länge undrat, hur mycket vikt la du på dig under din graviditet och hur går det med att få bort den?/ Anna”

Svar: Jag gick upp 12 kg i vikt under min graviditet. Första dagarna efter förlossningen tappade jag 8 kg av dem då mycket av den vikten bestod av Charles, fostervatter, moderkaka, blod och vatten i kroppen.

De sista kilona har försvunnit med hjälp av promenader, träning och amning som tar mycket energi. Har väl något kilo kvar att bli av med från graviditeten och det tänkte jag försöka ta tag i under de fyra veckor som vi ska till Thailand över jul.

Den största förändringen sedan innan är att min mage är väldigt mjuk och sladdrig, den har ju töjts ut en hel del under graviditeten och det tar ett tag för den att dra ihop sig igen.

Men, jag är tacksam att min kropp klarar av att träna och vara stark efter graviditeten, och det är värt att ha lite sladdrig mage så länge då jag har fått en liten prins. Tycker ändå att min kropp har anpassat sig bra efter allt.

Läs mer om gravidträning och träning för nyblivna mammor här.