halsa

10 hälsotrender – nu och då

av Terese Alvén i kategorin Hälsa den

  Hälsa är hett, men vad är hetast? Idag påminde Facebook mig om ett blogginlägg jag skrev för tre år sedan om hälsotrenderna 2013 som jag spanade på under IDEA … Läs mer

 

Hälsotrender från mig 2013.

Hälsotrender från mig 2013.

Hälsa är hett, men vad är hetast? Idag påminde Facebook mig om ett blogginlägg jag skrev för tre år sedan om hälsotrenderna 2013 som jag spanade på under IDEA Convention i Los Angeles. Vilka trender håller i sig tycker du? Jag tycker rätt mycket på listan stämmer överens med trenderna som råder nu med. Här är min lista från 2013, visst skulle den (kanske med något undantag) kunnat vara skriven idag?:

Trenderna i korthet (och mina kommentarer):

1. Lek och ha roligt
Rolig träning är träning som blir av. År 2013 var det inne med lekfulla pass på bland annat SATS där vi kunde spela Dodgeball. Rolig träning idag handlar bland annat om att träna på lekparken, köra hinderbanor, klättra och att testa nya övningar som är lekfulla samtidigt som de ger resultat.

2. Träning för specifika målgrupper
Träning för seniorer, träning för viktminskning, träning för barn … ja – vet man vem träningen riktar sig till är det enklare att hitta rätt och träna med likasinnade, det kan definitivt sporra till regelbunden träning. Plus att alla kan hitta sin plats, alla är inkluderade i något sammanhang.

3. Glutenfritt
Många väljer fortfarande att utesluta gluten även om man inte är intolerant. Så ja, det är fortfarande en trend och ser man på mathyllan är producenterna snabba på att skriva ut om något är gluten- eller laktosfritt. Sådant säljer.

4. Säg det med en tröja
Tryck med roliga budskap och peppande ord är fortfarande trendigt, nu har budskapen i många fall även hamnat på tights.

5. Balansera mera
Träning med balansmoment, kontakt med coremuskulaturen och rörlighet är alltid bra att få till. Visst är det en fortsatt trend!

6. Pricken över i:et
Flipbelts, headbands, kepsar, vantar … accessoarerna i träning är heta, och väldigt nödvändiga denna årstid om du vill träna utomhus. Just nu vill vi ha mycket reflexer och smarta lösningar.

7. Ägg-stra mycket ägg
Ägg äter jag i princip varje morgon. Tycker inte att ägg lyfts upp lika mycket som tidigare, mer snack om chiafrön, acai och annat, men nu och då poppar äggen upp som trend. Som frukoststället vid Gallerian där de bara har ägg på menyn.

8. Tillgänglig träning
En trend som bara växer. Träna där vi är, träna överallt, hemma, ute, på semestern. Är träningen tillgänglig blir den av. Vi behöver inte krångla till det så mycket.

9. Träna tillsammans
Detta brinner jag för, särskilt träning med familjen. Träning tillsammans är lustfyllt och lärorikt och numera tränas det tillsammans både inne och ute – trenden lever rejält!

10. Välj vatten
Vitaminvatten är inte lika trendigt idag som 2013 – om du frågar mig. Däremot verkar intresset för andra drycker, som machate och dryck med BCAA få allt mer utrymme på dryckesavdelningen (och caféer).